1 paket Piliç Burger
 
150 gr bezelye (haşlanmış)
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
 
6 dilim cheddar peyniri
 
Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
 
3 adet kiraz domates
 
1 adet domates (6 adet halka kesilmiş)
 
3 sap dereotu (yapraklanmış)
 
 
Isıtılmış yağda soğanları, karıştırarak 2-3 dak. soteleyin. Bezelyeleri katın karıştırmaya devam ederek orta ateşte 4-5 dak. daha soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
 
Hamburgerleri yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerlerine bezelyeleri paylaştırın, domates dilimleri ve cheddar peynirlerini yerleştirin, önceden ısıtılmış 190°C fırında peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 10 dak. ısıtın kiraz domates ve dereotu yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 |