| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bezelyeli Kiş | 
 
  | 
kumru 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27513 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2008 
2,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
Hamur için:
 
20 çorba kaşığı un
 
150 gr. margarin
 
1 çay bardağı su
 
İç malzemesi için:
 
1 adet kabak
 
1 demet taze soğan
 
2 adet domates
 
2 çorba kaşığı tavuk eti
 
1 su bardağı bezelye
 
Sos malzemesi için:
 
1 su bardağı süt
 
100 gr. krema
 
2 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı un Tuz
 
Beyazbiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Yapılışı:
 
Su, tuz, un ve margarini mutfak robotunda yoğurarak hamur hazırlayın. Hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin. Kenarları dışarı gelecek şekilde bir fırın tepsisine yayın. Sebzeleri yıkayıp, kabuklarını temizleyin. Küp şeklinde doğrayıp, tavuk eti ve bezelyeyle birlikte hamurun üzerine yayın. Sos malzemesini karıştırıp, sebzelerin üzerine dökün. 200 dereceli fırında 45 dk. pişirip, sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bezelyeli Kiş Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |