1 küçük paket Banvit Baby Tava
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
 
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
 
1 adet orta boy havuç (küçük küp doğranmış)
 
1 adet orta boy patates (küçük küp doğranmış)
 
2 adet büyük boy domates (rendelenmiş)
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
500 gr bezelye (şoklu)
 
400 ml su (kaynar)
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
 
 
Zeytinyağından bir çorba kaşığı ayırın. Kalan yağı ısıtıp, soğan ve sarmısağı katın. Karıştırarak, yumuşayıncayıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak. soteleyin.
 
Karıştırmaya devam ederek sırasıyla havuçları ekleyip 3-4 dak., patatesleri ilave edip 2-3 dak. soteleyin.
 
Rendelenmiş domates ve domates salçasını ekleyin. Ara ara karıştırarak 4-5 dak. pişirin.
 
Bezelye ve suyu ilave edip, bir-iki kez karıştırın. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını hafif aralık kalacak şekilde kapatın. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin.
 
Ayrı bir tavada ayırdığınız yağı ısıtın. Etlerin her bir yüzünü, hızlı ateşte, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2`şer dak. pişirin. Etleri bezelyelerin arasına yerleştirip, tuz ve karabiber serpin ve 4-5 dak. daha pişirin.
 
Nane serperek servis yapın.
 
 
 
  
 |