|
|
Bezelye Soslu Pirzola |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc38915
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2009
2,154 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuba Gülfidan - İstanbul
Malzemeler:
1 su bardağı Feast Bezelye
1 su bardağı Feast Küp Soğan
6 adet kuzu pirzola
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1-2 su bardağı et suyu ya da 1-2 adet bulyon
1 tutam toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 tutam karabiber
Hazırlanışı:
Kuzu pirzolalarını yüksek ateşte, önlü arkalı yarı kıvamda biraz tuz atarak pişiriyoruz. Feast Küp Soğanları çözülmesini beklemeden 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda çeviriyoruz.
Soğanlar yumuşamaya başlayıp hafif şeffaflaştığında 1 tutam şeker katıp karamelize olmasını sağlıyoruz. Üzerine evde hazırlanmış 1-2 su bardağı et suyu ekliyoruz, yoksa isteğe göre 1-2 et bulyonu sıcak suda eritip soğanların üzerine ekliyoruz. Üzerine Feast Bezelyeyi ekliyoruz. Yarı kıvamda pişiriyoruz. Borcamın içine sosumuzu döküyoruz. Üzerine yarı kıvamda pişirmiş olduğumuz pirzolaları diziyoruz. Üzerine karabiber ekiyoruz. Kabımızı alüminyum folyoyla kaplayıp fırına koyuyoruz.
|
|
Bezelye Soslu Pirzola Tarifleri Feast Yemek Tarifleri
|
|