|
Bezelye Fava |
|
ince melahat
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc126172
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2017
2,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr bezelye
5 taze sogan taze sogan
Yarım litre su
Yarım demet taze nane
25 gr baget ekmek
25 gr tulum peyniri
25 gr dereotu
50 gr sıvı yağ
1 tatlı kaşıgı tuz
Soğanları temizleyip ince doğrayın.
Yağı tencereye alıp ısıtın.
Soğanları kısık ateşte kavurun.
Tuzla tatlandırın.
Karabiber ve suyu ekleyip kaynatın.
Bezelyeleri ekleyip tencerenin kapağı açık şekilde yumuşayıncaya kadar pişirin.
Suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.
İçinde buzlu su bulunan bir kabın içine yerleştirin.
Kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyin.
Blenderle ezerek püre haline getirin.
Baget ekmeği dilimleyip fırında kızartın.
Üzerine fava sürüp ufalanmış tulum peyniri serpin.
|
|