Elif Korkmazel
1 adet hazır pasta keki
20 adet beze
Kreması için:
1 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
250 gram çilek
Hazır pasta kekini su ile biraz ıslatın. (İsterseniz şekerli su da olabilir.) Kremayı yapmak için tencereye yumurta sarısı, şeker, un ve süt koyup çırpın, ocağa alıp karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Sonra ocaktan alıp içine vanilya ve limon kabuğu rendesini de ilave edin. Krema soğuyunca kekin arasına ve üzerine bolca sürün. İsterseniz bir kat da kremşanti hazırlayıp üzerine sürün. Yarım saat buzdolabında soğutun. Yanlarına ve üzerine bezeler yapıştırın. Çilekleri robatta püre halına getirip, pastanın ortasına sürün ve servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
|