| 
 | 
| Beyaz Lahana Turşusu Kavurması (Ordu) | 
|  | yurttan Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.09.2016
 Mesajlar: 20
 Şehir: Tiran
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119802 Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2016
 2,823 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu Büyükşehir Belediyesi
 
 Yarım kg lahana turşusu
 2 adet orta boy soğan
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
 1 tatlı kaşığı pul biber
 Çekilmiş acı biber (isteğe bağlı)
 
 Lahanalar yıkanır, eğer tuzu fazla ise 3-4 saat kadar suda bekletilir ve tuzu alınır. İnce ince doğranır. Doğranan soğanlar yağda pembeleştirilir, pul biberle tekrar çevrilir. Lahana turşusu kavrulan soğana ilave edilip çevrilir. Bir süre kavrulur. Servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |