https://www.droetker.com.tr
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
1 çay bardağı su
Krema:
2 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
1 - 2 yemek kaşığı toz şeker
2 - 3 yemek kaşığı süt
5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
2 yumurta sarısı
Dolgu:
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış konserve ananas
1,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
40 g rendelenmiş beyaz çikolata
Üzeri için:
40 g beyaz çikolata
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin.
1-2 yemek kaşığı toz şekeri bir tencereye alın, kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda 2-3 yemek kaşığı sütü ekleyin, şeker eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine 5 su bardağı süt, krema ve yumurta sarılarını ilave edip çatal ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetlerini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Soğumuş kremayı mikserin düşük devrinde 2-3 dakika çırpın.
Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine soğumuş kremadan bir miktar yayın. Ananas, badem ve rendelenmiş beyaz çikolatanın yarısını kremanın üzerine sıralayın. Pandispanyanın ikinci katını üzerine kapatıp tekrar krema yayın, kalan ananas badem ve çikolataları sıralayın. Üçüncü kat keki üzerine kapatın. Pastayı kalan krema ile kaplayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Bıçak yardımı ile ince yaprak şeklinde kestiğiniz beyaz çikolata ve gümüş inciler ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
|