| 
 | 
| Beyaz Helva (Zonguldak) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115486 Gönderme Tarihi: 13.Mar.2016
 8,569 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 250 gr. Un
 250 gr. Pudra Şekeri
 125 gr. Tereyağı
 100 gr. Dövülmüş antepfıstığı
 
 Bir tavada tereyağını eritiniz. Kısık ateşte üzerine yavaşça unu ekleyiniz ve 20 dakika karıştırarak unu kavurunuz. Tavayı ocaktan alarak pudra sekerini ekleyiniz ve 10 dakika daha karıştırarak pudra şekerini karışıma yediriniz. Daha sonra kısık ateşte 5 dakika karıştırarak pişiriniz. Kalınlığı yaklaşık 5cm olacak şekilde tepsiye yayınız. Ispatula ile düzleyerek bastırınız. 4x4cm genişliğinde baklava dilimleri halinde yada kare olarak kesiniz. Soğuyup sertleştikten sonra buz dolabına koyup 4 saat bekletiniz. Ispatula ile çıkararak ve üzerini antep fıstığı ile süsleyerek servis ediniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |