| 
 
 Alt taban için:
 70 gram tereyağı
 200 gram bitter çikolata
 1 tatlı kaşığı toz kahve
 5 gram vanilya özütü
 4 adet yumurta
 ½ gram tuz
 100 gram esmer şeker
 Ara kat için:
 4 adet yaprak jelatin
 15 ml su
 200 gram beyaz damla çikolata
 400 gram krema
 3-4 adet damla sakızı
 Üst kat için:
 15 gram kakao
 75 ml sıcak su
 200 gram bitter çikolata 200 gram krema
 15 gram şeker
 Üzerine serpmek için:
 Kakao
 
 Alt taban için çikolatayı benmari eritin. Tereyağı ve kahve ekleyip karıştırın.
 Ardından soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yumurta sarılarını her seferinde birer tane olacak şekilde ekleyin ve çırpın.
 Yumurta aklarını köpürtüp vanilya özütü, tuz ve her seferinde 1 yemek kaşığı olacak şekilde esmer şeker ekleyip çırpın.
 Köpüklü harcı 3-4 parti halinde çikolataya ekleyin ve karıştırın. Pişirme kağıdı koyduğunuz kelepçeli kalıba harcı aktarın ve 180 derecede 25 dakika pişirin. Soğutun.
 Ara kat için jelatinleri suda eritin. Damla sakızını havanda dövün.
 Çikolatayı benmari eritin. Kremanın yarısını kaynatın. Diğer yarısını çok iyi çırpın. Kaynayan kremaya sıkarak sudan aldığınız jelatini, damla sakızı ve çikolatayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
 Çırpılan kremaya yavaşça bu karışımı ilave edin. Karıştırın ve alt tabanı koyduğunuz kelepçeli kalıba harcı aktarın. Buzlukta bir miktar dondurun.
 Üst kat için kakao ile suyu karıştırın. Çikolatayı benmari eritin. Krema ve şekeri çok iyi çırpın. Kakao, çikolata ve kremayı birleştirip karıştırın.
 Kelepçeli kalıbın en üzerine düzgün bir biçimde aktarın ve soğutun. Ardından kakao serperek servis edin.
 
 
  
 
 |