|
|
Beşamel Soslu Tavuklu Mantarlı Tart |
|
berat özgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc125773
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2017
2,769 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr un
150 gr margarin
3 su bardagi sut
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kabartmma tozu
1 adet tavuk gogsu
1 adet tavuk budu
2 orta boy sogan
1 yemek kasigi siviyag
100 gr mantar
3 adet taze sogan
200 gr dil peyniri
1 cay kasigi karabiber
Hamur için olan malzemeler karıştırılıp yogurulur. Yağlanmış kalıba taban ve kenar yapılır. Kenar biraz uzun tutulur. Buzdolabına konulur.
İçi için un ve margarin bir tencerede pembeleştirilir. Üzerine süt dökülür.Birkaç taşım kaynatılır. Tuz ve karabiberin yarısı eklenir. Hazırlanan beşamel sos bir tarafta bekletilir.
Tavuklar iyice yıkanır. Bir tencereye alınır. Ocakta kısık ateşte suyunu verir, çeker. 1 soğan eklenerek üzerini kapatacak kadar su konur, iyice pişirilir. Suyundan çıkarılarak küçük parçalar halinde doğranır.
Yine bir tencerede sıvıyağ ve küçük doğranmış 1 adet soğan sotelenir. Üzerine küçük doğranmış mantarlar da eklenir, mantarlar suyunu verip çekene kadar iyice sotelenir.
Yeşil soğanlar ve tavuklar eklenir, sotelenir, karabiber ve tuz eklenir.
Beşamel sosla hazırlanan tavuklar karıştırılır. Soğuyunca buzdolabından alınan hamurun üzerine dökülür.
Kenardaki hamurlar tavukların üzerine doğru alınarak şekil verilir.
Dil peyniri rendelenir. Pişmesinden 20 dk önce peynir tartın üzerine serpilir.
175 C'de 45-50 dk. da pişirilir.
|
|
Beşamel Soslu Tavuklu Mantarlı Tart Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|