|
Beşamel Soslu Mantarlı Biftek |
|
cülide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc91908
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2013
1,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg Mantar
1/5 kg Biftek
İsteğe Bağlı Kaşar Peyniri
Sos İçin:
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/5 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Tuz
Doğranan mantarlar limonlu suda haşlanır. Kızartılan etler bir tencereye konur ve pişirilir. Beşamel sos için un, tereyağında kavrulur. Ardından süt ve tuz ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Etler tepsiye dizilir. Üzerlerine mantar ve beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirleri konarak pişmeye bırakılır.
|
|