| 
 
 
 | 
Beşamel Soslu Deniz Mahsulleri | 
  | 
Gaffur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2019 
Mesajlar: 43 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147647 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2020 
467 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 g ayıklanmış beyaz etli balık
 
100 g ayıklanmış siyah etli balık
 
100 g kalamar
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Beşamel sos için
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
Tuz
 
Beyaz biber
 
Muskat rendesi
 
Üzeri için:
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 diş sarımsak
 
Kırmızı pul biber
 
 
Beşamel sos için tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
 
Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun.
 
Sütü ilave edip kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
 
Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın.
 
Deniz mahsullerini zeytinyağında soteleyip ocaktan alın.
 
Beşamel sosu bir servis tabağına yayın üzerine deniz mahsullerini ilave edin.
 
Üzeri için tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
 
İnce dilimlediğiniz sarımsak ve kırmızı pul biberi ilave edip ocaktan alın.
 
Sarımsaklı ve biberli yağı deniz mahsullerinin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |