| 
 
| 
 
 
 | 
 
Beşamal Salçalı Kebap | 
 
  | 
jülide 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58544 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010 
2,236 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
750 gr. kuşbaşı et (büyük parçalar halinde)
 
2 adet soğan
 
3 kaşık yağ
 
1 kaşık un
 
1 su bardağı süt
 
 
Tencereye yağı koyup salata soğanı gibi doğranmış soğanı, kemikleri çıkarılmış bir parça halindeki eti koyup soğanlar sararıncaya, ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz. Etler suyunu çekince 2 bardak sıcak su, tuz koyup orta hararetli ateşte etler yumuşayıncaya ve suyunu iyice çekinceye kadar pişiriniz. Etler pişince etleri ateşe dayanıklı servis tabağına soğanıyla koyup muntazam yayınız. Diğer tarafta 1 kaşık yağ ve 1 kaşık undan beşamal salçası hazırlayınız. Salçayı etlerin üzerine tamamen kapatıncaya kadar yayınız. Üzerine biraz kaşar peyniri rendeleyip fırında kızartınız. Fırından çıkardığınız gibi sıcak servis yapınız
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Beşamal Salçalı Kebap Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |