| 
 
 1 paket kakaolu kekun,
 100 gram margarin,
 1 adet yumurta,
 yarım cay bardağı süt.
 Krema için:
 500 gram tatlı lor peyniri,
 2 adet yumurta,
 150 gram margarin,
 3 çorba kaşığı süt
 
 Kekunu, oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı ve sütü önce mikserle, sonra elinizle yoğurun. Hamurun 2/3'ünü 26 cm. çapındaki yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbının dibine ve kenarlarına döşeyin. Kalan hamuru ayırın. Lor peynirini, 2 yumurtayı, 150 gram margarini ve sütü çırparak kremayı hazırlayın. Kalıptaki hamurun üstüne bu kremayı yayın ve düzeltin. Ayırdığınız hamurdan minik parçalar koparın ve avucunuzda şekil vererek kremanın üzerine yerleştirin. 150-160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar ortalama 45 dakika pişirin ve soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 |