|
|
Belluriye (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc45508
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2009
11,761 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
200 gr. sade yağ
800 gr. tel kadayıf (sütle hazırlanmış)
1 çorba kaşığı gül suyu
4 çorba kaşığı pudra şeker
1 tatlı kaşığı bal
50 cm. çapında tepsi
400 gr. çekilmiş antepfıstığı
Şurubu için:
1250 gr. şeker
650 gr. su
1/2 çay kaşığı limon tuzu
Yağın içine bir tatlı kaşığı bal katılıp karıştırılır ve tepsiye yayılır. Buzdolabında yağın donması beklendikten sonra buzdolabından çıkarılır ve tel kadayıfları hiç kırılmadan kurdele şeklinde ele alınıp boydan boya mermer üzerine yayılır. Birleşim yerindeki ek hamur parçası alınır. Yine kırmadan tümünü kar topu şeklinde iki avucunuzun arasında kuwetlice bastırarak yuvarlayıp tekrar açılır. Kurdeleleri tepsiye döşenir. Üzerine gül suyu ile karıştırılmış fıstığı yayıp, üstüne kalan kadayıf aynı yöntemle döşenir. Çok yavaş ocak ateşinde altı kızarıncaya kadar pişirin. Kaynar olarak şurup dökülür. Soğuduktan sonra kare porsiyonlara bölünerek servis edilir.
|
|
Belluriye (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|