| 
 
| 
 
 
 | 
 
Beli Kırık | 
 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58318 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010 
3,648 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
1 paket margarin
 
yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
4 çorba kaşığı tozşeker
 
3 çorba kaşığı sirke
 
alabildiği kadar un
 
İç harcı için:
 
fındıklı krokan
 
2 elma
 
1 çay kaşığı tarçı
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
 
Karıştırma kabının içine iyice yumuşatılmış margarini alın. Üzerine sıvıyağı,sütü,yoğurdu,sirkeyi ekleyip karıştırın. Üzerine tozşekeri,kabartma tozunu ve alabildiği kadar unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölüp merdane ile açın. Birinci hamurun üzerine elmayı rendeleyin. Üzerine fındıklı krokanı ve tarçının yarısını serpiştirin. Hamuru rulo yapın. Ruloya simit şekli verip üzerine yumurta sarısı sürün.Daha sonra bıçakla hamuru kopartmadan kenarlarını çıtlatın. İkinci hamura da aynı işlemi yapın. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Beli Kırık Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |