|
Beef Tenderloin |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1067 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183215
Gönderme Tarihi: 26.May.2025
9 defa indirildi / yazdırıldı
|
160 gram biftek
2 adet patates
2 diş sarmısak
1 dal taze kekik
1 çay bardağı et suyu
4-5 adet mantar
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarı haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup et suyuyla yumuşayana kadar pişirin.
Biftekleri tuz ve karabiberle ovun.
Bifteği yapışmaz yüzeyli tavada soteleyin.
Sotelediğiniz bifteği sarmısak ve mantarlarla birlikte fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Patatesleri pişirdiğiniz sostan çıkartın.
Sosa tereyağını ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
Etleri mantarlarla birlikte servis tabağına alın.
Patatesleri üzerine yerleştirip sosu gezdirin.
Üzerine taze kekiği yerleştirip sıcak olarak servis yapın.
|
|