| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Buğday unu 1 Kg.
 Haşhaş 2 Çay bardağı
 Ceviz içi 2 Su bardağı
 Margarin
 Sıvı yağ
 Tuz
 
 Haşhaş kavrulur, çekilir. Ceviz içi dövülür. Buğday unu, tuz ve su ile bir hamur yoğrulur. Hamur ikiye bölünür. Her biri kalınca açılır. Yufkaların İçi erimiş margarin ve sıvı yağ karışımı ile elle yağlanır. İçine haşhaş ve ceviz karışımı serpilir. Bir bıçakla, eni 7 cm. olacak biçimde uzun uzun kesilir. Üç tanesi üst üste yuvarlanarak yumak haline getirilir. Hamurun uç kısmı da içe katlanır. İki yandan bastırılır. Dinlenmeye bırakılır. Tüm yumaklar böylece hazırlandıktan sonra hepsi teker teker yeniden kalınca açılır. Yufkaların bir tarafı sacda hafifçe pişirilir, yağlanır. Öbür yüzü de çevrile çevrile iyice pişirilir. Tekrar alt üst edilerek az pişmiş taraf iyice pişirilir. Üst kısmı yağlanır. Yağı çekerken tellenir. Katmerlenir.
 
 
  
 
 |