| 
 | 
| Bayram Keşkeği (Safranbolu Karabük) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173591 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2023
 207 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mine Bakkaloğlu
 
 4 kg. et
 1 kg aşurelik buğday
 150 gr domates salçası
 Karabiber
 Tuz
 
 Derin bir tencerenin dibine konan yıkanmış buğday üzerine kemikli ve kuşbaşı et ile salça konulur. Tuz ile karabiberi de ekledikten sonra tencere ağzına yakın olacak kadar su ile doldurulur. Önceden ısıtılmış özel keşkek fırınına hazırlanan keşkek tenceresi kapağı açık bir şekilde konulup sabaha kadar 12- 14 saat ağır ağır pişirilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |