https://esenler.bel.tr/
1 adet bayat ekmek
4 adet patates
1 demet maydanoz
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaş biber salçası
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 adet limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon, karabiber, zerdeçal, kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Bayat ekmeği rondodan geçirin. Patatesi haşlayın, ezerek püre yapın. Soğanı küp küp kesin. 1 kaşık zeytinyağıyla soteleyin. İçine 1/2 çay bardağı su ekleyin, salçaları ilave ederek pişirin. Karıştırma kabında patates püresini ufalanmış ekmeği, ince kıyılmış maydanozu, soğanı, baharatları, tuzu, nar ekşisini, limon suyunu birlikte karıştırarak hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin. Servis tabağına dizin. Servis yapın.
|