Filiz ÇATALKAYA ORHAN
 
 
1,5 bayat ekmek
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
2 adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
1er çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz
 
Köfte harcı için:
 
200 gr kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay kaşığı karabiber, tuz
 
Üzeri için:
 
2 diş sarımsak
 
1 kâse yoğurt
 
Domates sosu için:
 
2 adet domates
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber
 
Yarım su bardağı su
 
 
Rondodan geçirilmiş bayat ekmek, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, kıyılmış maydanoz, kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu karıştırın. Azar azar su ekleyip yoğurun ve ele yapışmayacak bir hamur elde edin. İçinde kullanacağınız köfteleri hazırlayana kadar dinlendirin. Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuzu yoğurun. Harçtan küçük toplar yapıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri hazırladıktan sonra hamurdan bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarını başparmağınızla açarak hamurun kenarlarını inceltin. Açtığınız hamura köfteleri yerleştirip kapatın ve yuvarlayın. Kapatırken elinizi ıslatabilirsiniz. Derin bir tencerede su kaynatın ve hazırladığınız içli köfteleri suya atıp, suyun yüzeyine çıkana dek haşlayın. Bir süzgeç yardımı ile köfteleri alıp hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sos için tereyağında rendelenmiş domates, biber salçası, karabiber ve tuz ile bir iki dakika çevirin. Su ekleyerek pişirin. Fırında kızarttığınız içli köftelerin üzerine domates sos dökerek sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edin.
 
 
 
  
 |