| 
 
 
 | 
Bayat Ekmek Çıkını | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106896 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2015 
1,827 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnönü Kaymakamlığı
 
 
Bayat ekmek
 
1 su bardağı ekmek
 
1 adet tavukgöğsü
 
3 dilim kaşar
 
50 gr margarin
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
 
Sıvıyağ ve margarin eritilip pirinç ilave edilerek pilav yapılır. Bayat ekmeğin içi alınıp haşlanan tavuk eti ekmeğin altına koyulur. Üzerine pilav konulup bir kat daha tavuk eti döşenip üzerine 3 dilim kaşar koyulup fırına verilir. Fırından çıktından sonra haşlanan tavuğun suyuyla ekmeğin üzeri ıslatılır. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülüp servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |