İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
3 su bardağı düğü
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1 demet taze nane
15-20 adet yeşil sivri biber
4 adet domates
2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kekik
2 yemek kaşığı pul biber
1 çay bardağı zeytinyağ,
Haşlanmış taze asma yaprağı veya lahana yaprağı, marul yaprağı
Dalından toplanmış taze asma yaprakları yıkanır ve kaynar suyun içine atılarak 3-4 dakika haşlanır. Haşlanan yaprakları süzgüye alınır, suyu tencereye konur.
Diğer tarafta tencereye tereyağı konur, eriyince üzerine zeytinyağı ve doğranan soğanlar ilave edilerek kavrulur. Birkaç dakika sonra tencereye doğranan yeşil biberler, daha sonra salça konur ve kavurmaya devam edilir.
Biberler yumuşayınca üzerine yumurtalar kırılır ve hızlı hızlı karıştırılır.
Daha sonra tencereye düğü dökülür ve karıştırılır, birkaç dakika kavrulduktan sonra asma yaprağı haşlama suyundan 3 su bardağı su ilave edilir.
Düğü suyu çekince ocaktan alınır ve bir kaba dökülür. İlk harareti gidince düğünün içine baharatlar, tuz, ince doğranmış yeşillikler, domates, yeşil biber, limon suyu ve zeytinyağı dökülür.
Batırık servis edilirken soğuk su ile sulandırılır, kenarlarına asma yaprakları serilerek ikram edilir. Asma yaprakları batırığın içine atılır ve kaşıklanarak yenir.
Not: Yörede batırık haşlanmış lahana yaprakları, asma yaprakları veya marul yaprakları içine atılır ve kaşıklanarak yenir.

|