2 yumurta
 
125 gr yumuşamış margarin
 
125 gr pudra şekeri
 
300 gr elenmiş un
 
2 kahve kaşığı kabartma tozu
 
Limon rendesi veya vanilya
 
Şurubu:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
 
Şerbeti için, şu + şeker kaynatılır, altını kapatmadan limon suyu ilave edilir, soğumaya bırakılır.
 
2 yumurta + pudra şekeri çatalla çırpılır, diğer malzemeler ilave edilir, yoğrulur, üstüne nemli bir bez örtülerek en az yarım saat dinlendirilir. Fırın tepsisi yağlanır, hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılıp tepsiye biraz aralıklı dizilir, üstlerine birer fındık v.s. konur, 175C'de pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet dökülür.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.05.2024
  
 |