| 
 
| 
 
 
 | 
 
Basit Kalburabastı | 
 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9248 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006 
4,537 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
1 çay bardağı ceviz içi
 
Aldığı kadar un
 
Kızartma için: 
 
2 su bardağı sıvıyağ
 
Şerbet için: 
 
3 su bardağı tozşeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Sıvıyağ, margarin, tozşeker ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
 
Şerbet için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın. 
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına ceviz içi ilave edin. Oval şekil verip her birini kalbur veya elek üzerine hafifçe bastırarak yassılaştırın.
 
Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız hamurları birer birer kızgın yağa atıp hafifçe pembeleşinceye kadar kızartın.
 
Tavadan aldığınız kızarmış hamurları birkaç parti halinde soğuk şerbetin içine atıp şerbeti çekinceye kadar bekletin. Kevgirle şerbetin içinden süzerek çıkarıp servis tabağına alın. Soğuyunca servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Ömeralp Çelik" tarafından gönderildi. 26.04.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Basit Kalburabastı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |