| 
 
 
 | 
BASİT HURMA TATLISI | 
  | 
memo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2009 
Mesajlar: 39 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43718 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2009 
2,831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
2 Su bardağı erimiş yağ
 
1 Su bardağı su
 
1 Çay kaşığı karbonat
 
1 Su bardağı çekilmiş ceviz
 
Biraz tarçın
 
Aldığı kadar un
 
ŞURUBU
 
4 Su bardağı şeker
 
4 Su bardağı su
 
1/4 Limon suyu
 
 
YAPILIŞI
 
1 Yağ su ve karbonatı karıştırınız.
 
2 Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapınız.
 
3 Ceviz kadar parçalar kopartarak kevgir üzerine bastırarak kabuk gibi yuvarlayınız.
 
4 Arasına ceviz tarçın karışımı koyarak rulo yapınız.
 
5 Açık kısmı yana gelecek şekilde aralıklı olarak yağlanmış tepsiye diziniz.
 
6 Orta ısıdaki fırında pişiriniz.
 
7 Fırından çıkınca hazırlanan şurubu ılık olarak üstlerine dökünüz.
 
8 Tatlı soğuduktan sonra servis tabağına alarak resvis yapınız.
 
 
ŞURUBUN HAZIRLIĞI
 
1 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su ile 15-20 dakika kaynatınız.
 
2 1/2 limon  suyu  ilave ediniz bir taşım  daha kaynatarak ateşten indiriniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |