Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Başayaklı Kaz Pilavı (Kocaeli)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Başayaklı Kaz Pilavı (Kocaeli)

porsuk
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2018
Mesajlar: 20
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc138908
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2018
4,065 defa indirildi / yazdırıldı




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Pilavlık bulgur 6 adet
Kaz başı 1 adet
Kaz ayağı 2 adet
Tel şehriye 2 yemek kaşığı
Kaz suyu 4 su bardağı
Tereyağı 2 yemek kaşığı
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı
Tuz ½ çay kaşığı
Kimyon ½ çay kaşığı
Karabiber ½ çay kaşığı
Soğan 1 adet, küçük boy

Tencere içinde tereyağı eritilir ve çok az bir miktar zeytinyağı eklenir. Tencereye tel şehriye katılır, çok hafif bir renk alana kadar kavrulur. Pilavlık kalın bulgur, süzgeçte bol suyla yıkandıktan sonra suyu süzülür. Kavrulmakta olan tel şehriyelere bulgur katılır, 2-3 dakika daha kavrulur.
Ayrı bir tavada soğan, karabiber ve kimyon kavrularak pilava katılır. Kazın ayakları (üst kabuğu, yani "çorapları") sıcak suda çıkarılır. Kafası temizlenir, gagası kesilir ve gözleri çıkarılır. Sıcak suda ayak ve kafa iyice pişirilir. Kaz kafası, ayakları ve sıcak kaz suyu; tuz ile birlikte kavrulmakta olan kalın bulgura eklendikten sonra tencere kapağı kapatılır. Tencere kısık ateşte karıştırmadan pişirilir. Bulgurlar göz göz olup suyunu çektiğinde kapağı açılır tencerenin üzerine bez örtülür. Kapağı sıkıca kapatılır ve pilav dinlendirilir.
Suyu eklenen pilavı kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır ancak bulgurun cinsine göre kullandığınız su miktarını ve pişirme süresini azaltıp artırabilirsiniz. Pilav, isteğe göre, rendelenen domates ya da salça ilavesiyle de hazırlanabilir.

Not: Geçmişi yüzyıllara dayanan gelenek, halen Eseler ve civarındaki köy halkı tarafından devam ettirilir. Kaz bayramı bir zaruretten başlasa da çok kıymetli bir miras olarak kalmıştır. Bayrama 1 ay kala, köy kadınları yufkaları imece usulü açar, kurutur. Kızılcık ağacından şiş sopaları hazırlanır. 1 gün önce kesilen kazlar, suda bekletilip hazırlanır. Sabah ezanıyla birlikte yakılan fırın kızdıktan sonra kazlar içine koyulur. Öğle ezanından sonra kazın tavasında biriken yağlar alınır. Kuru yufkalar, kaz yağı ile ıslatılır. Ayrıca kuru yufkadan üzümlü börek döşenir. Sofrada tüm aile ve misafirler kaz etini tirit yaparak yer. Kuru erik hoşafı, kuru üzümlü börek, taşlık dolması sofranın olmazsa olmazlarıdır.







Başayaklı Kaz Pilavı (Kocaeli) Tarifleri Marmara Yemekleri



(1 adet Başayaklı Kaz Pilavı (Kocaeli) 4,139 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort