| 
 | 
| Bartınlı Gelinin Ekmek Tatlısı | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168080 Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2022
 294 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://esenler.bel.tr/
 
 6 adet yumurta akı
 1/2 çay bardağı irmik
 1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 çorba kaşığı tereyağı
 Şerbeti İçin:
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 1 tatlı kaşığı tarçın
 Üzeri için:
 1 çorba kaşığı hindistancevizi
 
 Yumurta akını, ufalanmış ekmeği ve irmiği karıştırma kabında karıştırarak hamur yapın. Sütü şekerle kaynatıp tarçın ekleyerek soğutun. Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın. Ekmekli hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopardıktan sonra elinizde yuvarlayın. Kızgın yağın içine atarak kızartın. Çıkarınca soğuk şerbetin içine atıp 5 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. Üstüne Hindistan cevizi serpip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |