| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Bartın Gözlemesi Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Bartın Gözlemesi |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115449 Gönderme Tarihi: 12.Mar.2016
 2,660 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Bartın İl Kürtür Turizm Müdürlüğü
 
 750 gr. Un
 250 gr. Su
 25 gr. AyçiçekYağı
 60 gr. Süt
 15 gr. Fesleğen
 5 gr. Tuz
 
 Bütün malzemeleri karıştırarak ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurunuz ve hamuru dinlendirmeye bırakınız. 20 dakika dinlendirdikten sonra hamurun ortasına bir delik açınız, sıvı yağını döktükten sonra yoğurmaya devam ettikten sonra yoğurmaya devam ediniz. Tekrar dinlenmeye bırakınız.( 20 dk) Hamuru 3-4 parçaya bölerek oklavayla açınız. Oklavanın yapışmaması için un kullanınız. Sacın üzerinde çevirmek suretiyle pişiriniz. Süt, sıvı yağ ve ince doğranmış fesleğenler ile hazırladığınız sosu hamurlar piştikten sonra üzerine fırçayla sürerek servis ediniz.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |