| 
 
 Yarım su bardağı un
 3/4 su bardağı toz şeker
 1 çorba kaşığı nescafe
 Bir tutam tuz
 6 adet yumurtanın akı (soğuk olacak)
 2 çorba kaşığı nescafe (sıcak su ile sulandırılmış)
 Yarım çay kaşığı krem tartar
 1 çay kaşığı vanilya ekstratı
 Üzerine:
 Krem şanti
 Nescafe
 
 Un, toz şekerin yarısı, nescafe ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta mikserle
 çırpın. Daha sonra içine nescafe, krem tartar ve vanilya ekstratını ekleyip, sabun köpüğü halini alana kadar mikserle çırpmaya devam edin. Kalan toz şekeri ekleyin ve krema kıvamını alana kadar mikserle çırpın. Unlu karışımı katın ve temiz, kuru bir kaşıkla şöyle bir karıştırarak birbirine yedirin. Kağıt bardakların içini yağlayıp kek karışımını bardakların 3/4'ünü kaplayacak şekilde doldurun. Önceden ısıtılmış 190 derece
 fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerini krem şanti ve nescafe ile süsleyip servis yapın.
 
 
  
 
 |