| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bardak Mantısı | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118409 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2016 
1,173 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
40 gram yaş maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 su bardağı su
 
Alabildiği kadar un
 
1 çorba kaşığı margarin
 
Tuz
 
İçi için:
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
250 gram kıyma
 
1 tatlı kaşığı pulbiber
 
Tuz
 
Üzerine:
 
Yarım paket margarin
 
Yarım kg. sarımsaklı yoğurt
 
Maydanoz
 
 
Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş margarin, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek 1 saat bekletin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Tavaya bir çorba kaşığı margarini koyun, yemeklik doğranmış soğam hafifçe kavurun. Kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Soğumaya bırakın. Hamuru ikiye bölün, iki hamurdan 10ar adet beze yapın. Oklava ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açm. Margarini eritip, yarısını hamurlarm üzerine sürün. Açtığımız 10 adet hamuru üst üste koyup, tekrar açm. Tepsiye yayın. Hazırladığınız içi bezelerin üzerine yayıp, kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın. Tepsiye yerleştirin üzerine kalan margarini sürün. Son olarak bir bardakla bastırıp şekil verin. Ve hiç bozmadan 170 derece ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkarınca, fincanla kesilmiş mantıları servis tabaklarına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Maydanozla süsleyip, servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bardak Mantısı Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |