| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bardak Lokması | 
 
  | 
şahver 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70726 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2011 
1,855 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 fiske tuz
 
Alabildiği kadar un
 
Kızartma yağı
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Hamur malzemesi kulak memesi kıvamında yoğrulur, 20 dakika dinlendirilir. Bu arada şerbet kaynatılır ve ılımaya bırakılır. Dinlenen hamur unlu tezgahta oklavayla, 1 santin kalınlığında açılır. Çay bardağıyla yuvarlak kesilir. Kızgın yağda altın rengi kızartılır. Bir kağıda çıkarılır. 5 dakika sonra ılık şerbete atılır ve Yarım saat sonra alınır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bardak Lokması Tarifleri Baba Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |