https://www.acunn.com
 
 
Balık İçin:
 
Barbun
 
Toz Zerdeçal
 
Yıldız Anason
 
Kırmızı Soğan
 
Zeytinyağı
 
Noodle İçin:
 
Pirinç Unu
 
Su
 
Tuz
 
Patates Nişastası
 
Zeytinyağı
 
Tofu İçin:
 
Tofu
 
Un
 
Demirhindi Ezmesi İçin:
 
Demirhindi
 
Su
 
Laksa İçin:
 
Tavuk Suyu
 
Yıldız Anason
 
Taze Zencefil
 
Taze Soğan
 
Kuru Soğan
 
Sarımsak
 
Hindistancevizi Sütü
 
Esmer Toz Seker
 
Toz Zerdeçal
 
Toz Kişniş
 
Çalı Fasulyesi
 
Kimyon
 
Tatlı Toz Paprıka
 
Chili Biberi
 
Noddle Servisi İçin:
 
Susam Yağı
 
Chili Biberi
 
Soya Filizi
 
Noodle
 
Taze Soğan
 
Taze Kişniş
 
Soya Filizi
 
Lemongrass
 
 
Barbunların filetosunu çıkartıp tüm kılçıklarını ayıklanıyor. Zerdeçal Ve yıldız anason ile marine edilip 70 derecelik zeytinyağında poşe ediliyor.
 
Noodle için malzemeleri birleştirip karıştırıp yassı noodle şeklini veriliyor
 
Demirhindileri sıcak suda bekletip çekirdeklerini püre haline getiriliyor
 
Laksa için tavuk suyu ve hindistancevizi suyu bir tencereye koyulur. Geri kalan malzemeler suyun içine katılır ve kıvam alana kadar kaynatılır
 
Hazırlanan noodler haşlandıktan sonra bir vok tava içerisine susam yağı eklenir ardından noodle, chili biberi taze soğan ve çalı fasulyesi eklenir sote edilir
 
Tofular, küp küp kesilip kızgın yağda una bulanarak kızartılır
 
Vok tavadan çıkanlara lemon grass soya filizi taze kişniş eklenir
 
Derin bir tabağa önce noodle karışımı, etrafına laksa dökülür. Laksanın üzerine kızarmış tofu koyulur, en üzerine barbun balıkları koyularak servis edilir
 
 
 
  
 |