| 
 
| 
 
 
 | 
 
Banyolu Börek | 
 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58187 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2010 
2,633 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 Kalıp Tuzsuz Beyaz Peynir
 
Kırmızıbiber
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Maydanoz
 
3 Adet Yufka
 
1/2 Paket Margarin
 
1 Yumurta Sarısı
 
Çörekotu
 
 
Ön hazırlık olarak böreğin harcını hazırlayın. Bunun için tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın. Dilerseniz içine ince ince kıyılmış maydanozu doğrayın. Kırmızıbiber, karabiber, kimyonu ekleyin.
 
Margarini eritip, soğutun. İlk yufkayı serin ve üzerine yağı gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın. Keskin bir bıçakla, sigara böreği yufkası formunda 16 üçgen parça kesin. Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, genişçe sarın.
 
Geniş bir tencereye soğuk su koyun. Bütün börekleri içine atın. Suyun içinde yarım saat bekletin. Bu sürenin sonunda börekleri tencereden çıkarın. İki elinizin arasında sıkın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörekotu ve susam serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BANYOLU BÖREK (GÜL BÖREK) Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |