| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ballı Süt Kremalı Çubuklu Elma Tatlısı | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125550 
Gönderme Tarihi: 24.May.2017 
1,109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet orta boy elma
 
1 su bardağı süt kreması
 
1 tatlı kaşığı margarin
 
1 su bardağı süzme bal
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
3-4 tane Dondurma çubukları ya da tahta şiş
 
Buzlu su
 
Süslemek İçin:
 
Fındık yada değişik kuru yemiş
 
 
Elmaları bol suyla yıkayıp iyice kuruladıktan sonra sap kısımlarına dondurma çubuklarını batırın.
 
Karameli hazırlamak için küçük boy bir tencerenin içine; süt kreması, margarin, bal ve tuzu alıp iyice karıştırın.
 
Kısık ateşte karamelin kıvamı koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika sürekli karıştırarak pişirin.
 
Karameli ocaktan indirdikten sonra buzlu su dolu kabın içine yerleştirin.
 
Karamel hafif katılaşana kadar buzlu suyun içinde bekletip karıştırın.
 
Elmaların çubuklarından tutup karamelin içine batırıp her tarafına karamel gelmesini sağlayın.
 
Yağla hafif yağlamış tepsiye karamelli elmaları dizip buzdolabına kaldırın.
 
En az bir saat bekletip servis yapın.
 
 
Not: Dilerseniz karamelin üzerini fındık, çikolata sosu gibi ekstra malzemelerle kaplayıp lezzetini artırabilirsiniz
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ballı Süt Kremalı Çubuklu Elma Tatlısı Tarifleri Ayva Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |