| 
 
| 
 
 
 | 
 
BALLI SARI | 
 
  | 
Gür Ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59050 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2011 
3,527 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
500 gr. yoğurt
 
500 gr. şeker
 
6 yumurta
 
1 çay kaşığı zerdeçal
 
1 çay bardağı toz fındık
 
500 gr. irmik
 
150 gr. yağ
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
1 limon kabuğu rendesi
 
ŞURUBU:
 
3 su bardağı su
 
1 limon suyu
 
1 kg. şeker
 
 
Şekerle yumurtayı 10 dk. çırpın. İrmik, karbonat, yağ, limon kabuğu rendesi, toz fındık ve zerdeçal koyup karıştırın. Margarinle yağlanmış tepsiye dökün ve 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmadan üzerine 1 su bardağı sıcak su dökün ve 5 dk. sonra çıkarın. Ilık tepsiye ılık şerbet döküp süsleyin. Dilimleyin ve servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BALLI SARI Tarifleri Bülbül Yuvası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |