| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ballı Petek Kek Tarifleri Cevizli Kek Tarifleri
| 
 |  
| Ballı Petek Kek |  
|  | letafet Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.05.2009
 Mesajlar: 24
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc36930 Gönderme Tarihi: 27.May.2009
 3,232 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Gerekli malzeme
 2.5 su bardağı un
 1 çay bardağı damla çikolata
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı sıvıyağ
 Yarım su bardağı süt
 Yarım paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 Üzerini kaplamak için:
 4-5 çorbakaşığı kadar frambuaz reçeli veya kayısı marmeladı
 300 gr Marzipan (badem hamuru)
 
 Kek hamurunu hazırlamak için yumurtaları toz şekerle çırpın. Yağ, süt, unun yarısını ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan unu, vanilya ve damla çikolatayı ilave edip bir kez de tahta kaşıklar karıştırın.
 Hamuru dikdörtgen veya kare kek kalıbına döküp 165 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
 Marzipan hamurunu (badem hamuru) mermer tezgah üzerinde merdane ile 1-2 mm incelikte açın. Petek kalıpla üzerine baskı yaparak şekillendirin.
 Kek soğuduktan sonra üzerine kayısı veya frambuaz reçeli sürüp marzipan hamuru ile kekin üzerini kaplayın. Fırın ızgarada 1-2 dakika tutup üzerini hafifçe kızartın. Dilerseniz bir fırça ile ince bir kat halinde jöle sürüp donduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 Not: Marzipan, yani badem hamurunu, hazır olarak pastacılık malzemeleri satılan yerlerde bulabilirsiniz.
 
 
 ML® Ballı Pirinçli Kek için tıklayın
 
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |