Malzeme
 
4 ayva
 
1 elma
 
4 muz
 
4 yemek kaşığı bal
 
100 g çekirdeksiz kuru üzüm
 
8 su bardağı su
 
6 su bardağı toz şeker
 
1 çay kaşığı şeker boyası
 
Tarçın
 
8 yemek kaşığı kaymak
 
4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
 
 
Hazırlanışı
 
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun. Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın.
 
 
 ML® Ayva Tatlısı için tıklayın
 
 
  
 |