| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ballı Meyveli Kaygana | 
 
  | 
Dilek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2005 
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1726 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006 
3,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı un
 
4 çorba kaşığı toz şeker
 
1 adet şeftali, doğranmış
 
1.5 su bardağı süt
 
Yarım paket tatlı mayası
 
Yarım paket tereyağı (yada margarin)
 
3 yumurta
 
2 çorba kaşığı bal
 
1 çorbakaşığı limon suyu
 
1 su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs.)
 
Tuz
 
 
Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın. Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun. Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın
 
Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın.
 
Demir bir  tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağı ya da margarinle iyice yağlayın. Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun. Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin. Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin. Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ballı Meyveli Kaygana Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |