500 gr. kemikli tavuk but 
 
500 gr. tavuk göğsü 
 
1 orta boy soğan 
 
1 çay bardağı çiçek balı 
 
12 adet kuru kayısı 
 
100 gr. badem 
 
50 gr. kuru üzüm 
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ 
 
1 adet limonun suyu 
 
1 çay kaşığı tarçın 
 
Tuz 
 
 
Tavukları, üzerine biraz tuz ekleyerek bol suda haşlayın. Tavuk etlerini kemiklerinden temizleyin, sıvı yağda pembeleşene kadar hafifçe kızartın. Soğanları küp küp doğrayıp tencereye ilave edin, birkaç dakika daha kavurun. Bademleri 10 dakika ılık suda beklettikten sonra soyup tencereye ekleyin. Hafif pembeleştikten sonra üzerine çiçek balı, üzüm, kuru kayısı, tarçın, tuz, limon suyu ve iki su bardağı tavuk suyu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "varlı" tarafından gönderildi. 01.06.2019
  
 |