|
Ballı Lokum Tatlısı (Artvin) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53671
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2010
4,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
200 gr. cifte kavrulmuş lokum (dogranmış)
125 gr. Elma püresi
1 yumurta
7-8 yemek kaşığı un
10 yk müsli
10 yk ceviz (dogranmış)
10 yk bal
1 cay kasıgı toz tarçın
Yapılışı.
Fırın 170°C ye ısıtılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayılır. Tüm malzemeler karıştırılır ve 1-2 cm yüksekliğinde fırın tepsisine yayılır. 25- 30 dk fırınlanır, fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır. Ilıyınca dikdörtgen parcalara kesilir servis yapılır.
|
|