| 
 | 
| Ballı Lokum Tatlısı (Artvin) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc53671 Gönderme Tarihi: 17.Tem.2010
 4,509 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler:
 200 gr. cifte kavrulmuş lokum (dogranmış)
 125 gr. Elma püresi
 1 yumurta
 7-8 yemek kaşığı un
 10 yk müsli
 10 yk ceviz (dogranmış)
 10 yk bal
 1 cay kasıgı toz tarçın
 
 Yapılışı.
 Fırın 170°C ye ısıtılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayılır. Tüm malzemeler karıştırılır ve 1-2 cm yüksekliğinde fırın tepsisine yayılır. 25- 30 dk fırınlanır, fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır. Ilıyınca dikdörtgen parcalara kesilir servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |