| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ballı Lokma | 
 
  | 
selmann 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2011 
Mesajlar: 37 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70517 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2011 
2,206 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çat kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım limon suyu
 
2- 2,5 su bardağı un
 
Kızartmak için:
 
2 su bardağı sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
2 çorba kaşığı bal
 
 
Derin bir kabın içine unu koyup ortasını açın ve yoğurdu içine ilave edin. Bir çorba kaşığına karbonatı koyun. Üzerine limon suyunu sıkıp karbonatı köpürtün ve yoğurdun içine ilave edin. Tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur olmalı, un oranını buna göre ayarlayın. Hamur hazırlandıktan sonra 15 dakika üzerini kapalı olarak dinlendirin. Unlanmış bir tezgâhta hamuru ince bir şekilde açın ve çok küçük bir şişe kapağı yardımıyla yuvarlaklar kesip kızgın yağda kızartın. Servis yaparken üzerine bal gezdirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ballı Lokma Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |