| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 250 g tam buğday unu
 140 g badem unu
 10 g kabartma tozu
 1 çay kaşığı tarçın
 1 çay kaşığı toz kakule
 1 çay kaşığı toz anason
 5 yumurta
 230 g eritilmiş tereyağı
 250 g bal
 1 su bardağı kiraz
 Üzeri için:
 Pudra şekeri
 
 Unlar, kabartma tozu, tarçın, kakule ve anasonu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Yumurta aklarını bir kasede iyice köpürünceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir karıştırma kabında yumurta sarıları, eritilmiş tereyağı ve balı çırpın. Ballı karışımı unlara ilave ederek tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Son olarak yumurta aklarını ilave edip harcı fazla söndürmeden bir spatula yardımıyla karıştırın ve yağlı kağıt serili kek kalıbına aktarın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarttığınız kirazları harcın üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 |