| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ballı Kayısı Köpüğü | 
 
  | 
DSL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3919 
Gönderme Tarihi: 20.May.2006 
3,021 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
100 gr kuru kayısı
 
300 ml sicak su
 
2 yemek kasigi bal
 
300 gr yoğurt
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Kayisilari sicak su dolu kabin içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden islatin.
 
Kayisilari ve suyu bir tencereye aktarin. Bali ekleyip üzerine kapatip 20 dakika, kayisilar yumusayincaya dek, pisirin. Tencere atesten alip tamamen sogumaya birakin.
 
Kayisilari pisme suyu ve yoğurtla birlikte blender'da karistirin. Blender yerine kayisilari süzgeçten geçirip, önce pisme suyu sonra da yogurudu katip karistirabilirsiniz.
 
Yumurta beyazlarini iyice çirpin. Metal bir kasikla 1 yemek kasigi yumurta beyazim püreye ekleyip karistirin.
 
Köpügü ayakli bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabinda tutun.
 
Bisküvilerle servis yapin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ballı Kayısı Köpüğü Tarifleri Meyve Tatlıları
 | 
 
 
 
 |