| 
 | 
| Ballı Güllaç (Kastamonu) | 
|  | Yörem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.11.2006
 Mesajlar: 245
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9458 Gönderme Tarihi: 06.Arl.2006
 3,397 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 güllaç yaprağı
 3 çorba kaşığı süzme bal
 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
 3 su bardağı sıcak süt
 2 yumurta
 Kızartma için sıvıyağ
 
 Şerbet için:
 
 3 su bardağı tozşeker
 3 su bardağı su
 Limon suyu
 
 1.  Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın. 1-2 damla limon suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 2.  Cevizle balı bir kapta karıştırın. 1 güllâç yaprağını dörde bölün. Sütü bir tepsiye alın. Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın. İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
 3.  Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın. Ilık olarak servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |