Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Balkan Oturtma Tatlısı (Düzce)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balkan Oturtma Tatlısı (Düzce)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162357
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2022
508 defa indirildi / yazdırıldı




Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 kg buğday unu
2 paket nişasta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 kg toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
3 su bardağı iç ceviz
1 litre su

Yumurta, yoğurt, süt, sıvıyağ ve un karıştırılarak hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur nişasta ile açılır, bezelere bölünerek parçalara ayrılır.
Bezeler baklava yufkası inceliğinde açılarak içine iç ceviz serpilir ve oklavaya sarılır.
Oklava içinden çıkarılır, bir parmak kalınlığında küçük parçalar halinde kesilir.
Hazırlanan parçalar kesilen kısmı aşağıya gelecek şekilde diklemesine yağlı tepsiye oturtulur.
Tavada eritilen margarin tepsideki oturtmanın üzerine eşit miktarda gezdirilir.
Önceden 180ºC’de ısıtılmış fırında iyice pembeleşene kadar pişirilir.
Bu sırada su ve toz şeker ile şerbeti hazırlanır.
Kaynama işleminden sonra ılıması için bekletilir.
Ardından fırından çıkarılan oturtmaların üzerine hazırlanan şerbet iyice yedirilerek gezdirilir.







Balkan Oturtma Tatlısı (Düzce) Tarifleri Diğer Etnik Yemekler



(1 adet Balkan Oturtma Tatlısı (Düzce) 1,334 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort