| 
 
| 
 
 
 | 
 
Balkan Böreği | 
 
  | 
altın lokma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.12.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76761 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2012 
2,717 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
İçi için:
 
3 -4 adet patates
 
1 demet maydanoz
 
200 gram beyaz peynir
 
5 dal taze soğan  
 
1 yumurta
 
Karabiberi, tuz
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz ve su
 
Ayrıca üzeri için:
 
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
 
Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur yapın. Dinlendirin hamuru ve 5 adet beze yapın. Hamurları tabak büyüklüğünde açın. Aralarına yağ sürüp 3 katını böreğin altına 2 katını da üzeri için ayarlayın. İç malzemeleri için soğanı ince kıyın. Üzerine haşlanmış patatesi rendeleyin. Üzerine yumurta ve peyniri ekleyip karıştırın. Bu karışımı tepsiye yerleştirilmiş hamurların üzerine dökün. Diğer hamuru da üzerine kapatıp kanarlardan bastırın ve kapatın. 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Balkan Böreği Tarifleri Boşnak Yemekleri
 | 
 
 
 
 |