| 
 
 
 | 
Balkabaklı Pırasalı Çörek | 
  | 
bıçkın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124924 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2017 
810 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet Yufka
 
300 gr Balkabağı
 
3 adet Pırasa (beyaz kısımları)
 
2 adet Havuç
 
100 gr Kaşar peyniri
 
2 çay kaşığı karabiber
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 su bardağ su
 
Üzeri için:
 
2 adet yumurta sarısı
 
 
Öncelikle pırasaları incecik doğrayın, bal kabağını ve havuçları rendeleyin. Derin bir tavada kızgın yağda pırasaları soteleyin. Pırasalar şeffaflaşmaya başladıktan sonra yarım su bardağı su ilave edin. Bütün karışımı karabiberle tatlandırıp kapağını kapatarak, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
 
Hazırladığınız karışımı 8 eşit parçaya bölünmüş yufkaların içine koyarak kalın boyutlarda sigara böreği gibi sarın. Çörekleri sarmadan önce rendelenmiş peyniri de karışımın içine katmayı unutmayın.
 
Hazırladığınız çörekleri fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 28 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |