|
Balkabaklı Pırasalı Çörek |
|
bıçkın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc124924
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2017
727 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet Yufka
300 gr Balkabağı
3 adet Pırasa (beyaz kısımları)
2 adet Havuç
100 gr Kaşar peyniri
2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı margarin
1 su bardağ su
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Öncelikle pırasaları incecik doğrayın, bal kabağını ve havuçları rendeleyin. Derin bir tavada kızgın yağda pırasaları soteleyin. Pırasalar şeffaflaşmaya başladıktan sonra yarım su bardağı su ilave edin. Bütün karışımı karabiberle tatlandırıp kapağını kapatarak, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Hazırladığınız karışımı 8 eşit parçaya bölünmüş yufkaların içine koyarak kalın boyutlarda sigara böreği gibi sarın. Çörekleri sarmadan önce rendelenmiş peyniri de karışımın içine katmayı unutmayın.
Hazırladığınız çörekleri fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 28 dakika pişirin.
|
|