| 
 
 1 su bardağı su
 1 çay kaşığı tuz
 Alabildiği kadar un
 İçi için:
 3 dilim balkabağı
 1 su bardağı ceviz
 1 çay bardağı şeker
 1 çay bardağı pekmez
 1 çay brdağı zeytintağı
 1 çorba kaşığı kuru fesleğen
 Üzeri için:
 1 çay bardağı  su
 1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 Hamur malzemesiyle katı kıvamda bir hamur yoğrulur. 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada kabak rendelenir ve diğer malzemeler katılır, karıştırılır. Hamur 3 eşit parçaya ayrılır. Olabildiğince ince açılır. 3 hamur da aynı şekilde açılır. İlk yufka yayılır, üzerine için yarısı serpilir. Üzerine ikinci yufka konur, kalan iç yerleştirilir. Son yufka konur, kenarları kıvırarak içlerin düşmemesi sağlanır. Sonra az ateşli sacın üzerinde çevire çevire pişirilir. Tam olarak pişince üzerine yağlı su gezdirilir. Çevrilir, diğer yüzüne de aynı karışım gezdirilir. Dilimleyerek servise sunulur.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.04.2024
 
 
 |